Til stede i Klasserommet lørdag 15. desember 2018 :

Skriv inn navn og E-postadresse!

John Anders Neergaard i Klasserommet ( 1 innlegg ) :

John Anders Neergaard | 2. desember 2013

user.png- Følgende melding er i dag sendt til ”Dagens Omtanke” i Morgenklubben hos Radio Norge:

”Hei.
Jeg vil gjerne nominere en kar som heter Terje Martinsen til ”dagens omtanke”.
Terje er fra Lillestrøm, og har i mange år vært rusmisbruker.
For 10 år siden kom han seg ut av dette, men i motsetning til de fleste andre i en slik situasjon, har han fortsatt å ”frekventere” det samme miljøet.
Nå med et litt annerledes fortegn. Terje har nå i mange år benyttet all sin tid, og da mener jeg ALL sin tid, til å hjelpe trengende personer i sin hjemkommune.
Han har spesielt fokus på å hjelpe rusmisbrukere, med alt de trenger av hjelp. Dette dreier seg om alt fra å fysisk plukke de opp ved overdoser etc, for å kjøre de til legevakt/sykehus, men han sørger også for å purre på en kommunal byråkratisk saksbehandling, for å skaffe sine ”klienter” omsorgsboliger, rusbehandlingsplasser og diverse vedtak som kan hjelpe den enkelte person.
Han sørger også for en lang rekke praktisk hjelp, ved at han samler inn klær og sko, både til rusmisbrukerne og deres pårørende.
Det er jo en del av disse som også har barn. Det tenker Terje på, da han også samler inn leketøy og lignende.
Hver eneste dag, 7 dager i uken, kjører Terje rundt på store deler av Romerike, for å yte bistand. Men han utviser også en fantastisk omtanke for de andre gruppene av mennesker som sliter i hverdagen sin. Han måker snø for gamle enslige mennesker, hjelper de med innkjøp av matvarer og medisiner, samt følger opp at de kommer seg til sine legetimer. Han finansierer alt selv, og er selvsagt gått personlig konkurs av dette.
Etter at han opprettet en egen facebook profil, med det humoristisk sanne aliaset:” Årets romeriking, Terje Martinsen”, har i alle fall en mengde personer som har kjent Terje siden barndommen begynt å støtte ham i sin personlige ”vendetta” mot rusmisbrukets fallgruver og hans generelle hjelpearbeid, og dette har resultert i den nyregistrerte foreningen/organisasjonen ”Livets Harde Skole”, hvor han er blitt registrert i Brønnøysundregisteret og nå altså både har organisasjonsnummer og et kontonummer hvor alle som ønsker det kan bidra med noen kroner til hans utrettelige arbeid. Terje utøver altså noe så sjeldent som ett fullstendig uselvisk hjelpearbeid, hvor man kan være absolutt trygg på at, dersom man velger å bidra til å hjelpe ham litt, så kommer hvert øre man kan avse, frem til de som virkelig trenger det i stedet for å bli brukt på en altfor kostbar administrasjon og lønn til de som jobber for en organisasjon.
(Dette er jo dessverre tilfelle i alt for mange av de hjelpeorganisasjonene som finnes i Norge.)
Nå, i førjulstiden, samler Terje inn gaver til ”klientene” sine, som han deler ut før jul, men han samler også inn ferdigstekt ribbe, slik at disse vanskeligstilte rusmisbrukerne kan få seg en god julemiddag på julaften.
Vi er mange som setter veldig pris på Terje, og hans utrettelige arbeid for å bedre livsvilkårene til de aller minst ressurssterke i lokalsamfunnet her på Romerike, og det ville være en glede om dere også ville vise ham at det er mange som tenker på ham og det arbeide han utfører. (Selv om det strengt tatt ikke burde være behov for personer som Terje i dette, verdens rikeste land - som ofte blir kåret til verdens beste land å bo i.....)
Allikevel viser det seg over hele landet vårt gjentakende ganger, at uten ildsjelene ville mye stoppet opp i byråkratiets lange og kronglete korridorer.
Folk som Terje Martinsen finnes det virkelig ikke mange av, og jobben han gjør fører ham selv til økonomisk ruin, men han stanser ikke av den grunn. Slike folk fortjener all den hyllest de kan få.
Jeg anbefaler dere å gå inn på, enten Facebook-profilen til ”Årets romeriking; Terje Martinsen”
denne webadressen eller på den nyetablerte hjemmesiden, livetshardeskole.no for å se mer om hva Terje driver med, så kanskje dere får lyst til å hjelpe ham litt på vei dere også....
Dersom dere synes noe av det jeg skriver er interessant, så kontakt gjerne Terje selv, i stedet for å ringe meg, (tlf nr til Terje finner dere på siden hans), da han sikkert hadde satt pris på å få dele sine synspunkter og tanker omkring omsorgsarbeid i ett radio intervju......

Med vennlig hilsen John Anders Neergaard”

1 kommentar: | Til toppen av siden

Rune Nummedal : | 07.12.2013 10:25:13
Vakre ord, John Anders ! Jeg ble nesten rørt...

© Livets Harde Skole 2013 - 2018
Design, utvikling, database & programmering: Rune Nummedal 2013 - 2018